اعمال جراحی تیروئید شامل گواتر، ندولها، کیست ها، سرطان ها، تیروئید پشت جناغی، بیماری های مادرزادی میباشد.

بهترین روش درمان سرطان های تیروئید جراحی هرچه سریعتر است. قسمت عمده اعمال جراحی تیروئید، گواتر، ندولها و سرطان های تیروئید است.

چون تعدادی ندول در تشخیص اولیه ممکن است مشکوک باشند، جراحی انجام میشود گواتر و تیروئید پشت جناحی سبب تنگی نفس بخصوص هنگام خوابیدن و گاهی مشکل در خوردن غذا میشود.

در جراحی تیروئید برای بیماری های غیر سرطانی در صورت امکان قسمتی از تیروئید باقی گذاشته میشود تا کار ترشح هورمن های تیروئید را انجام دهد.اما در بیماری های سرطانی برداشتن کل تیروئید حتی همراه با غدد لنفاوی گردن ارجح است.

پاراتیروئیدها غددی هستند که در مجاورت تیروئید واقع شده اند. تعدا و محل آنها متغییر است ولی اغلب ۴ عدد  میباشند که پشت یا چسبیده به تیروئید قرا گرفته اند. کار آنها تنظیم کلسیم خون میباشد.

در صورت بزرگ شدن غدد پاراتیروئید مثلا در بیماران کلیوی و دیالیزی و پرکار شدن آنها، کلسیم از استخوانها برداشته میشود و سبب پوکی و تغییر شکل استخوان ها می شود.

در این موارد در صورت عدم پاسخ به درمانهای طبی لازم است غدد پاراتیروئید برداشته شوند.

بعد از برداشتن غدد پرکار و بزرگ شده، به تدریج کلسیم به استخوان ها برمیگردد و شکل و عملکرد آنها طبیعی میشود.

مری لوله است که غذا را از دهان به معده میرساند و میتواند دچار بیماری های مختلف مانند کیست ها، توده ها و یا سرطان شود.

در این موارد لازم است جراحی و برداشت ضایعه انجام شده و بازسازی صورت بگیرد. اعمال جراحی کری بخصوص در مورد سرطان ها بسیا رحساس و پیچیده است و در صورت شکست جراحی، عواقب وخیم و حتی مرگ را بدنبال خواهد داشت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *